Rätt väg i miljöarbetet?

I skrivande stund sitter jag på bussen till Borås. Ska till Jane och äta middag och dricka vin J Återuppleva 16 december från förra året! Bara Jane och jag, god mat och en flaska äckligt, vitt vin som vi skulle försöka få i oss! Det var första gången jag pratade med Nisse i telefon. Jag var så kär.. Den mannen kommer aldrig lämna min hjärna/mitt hjärta känns det som.. Man skulle ha en GPS med en karta över sitt liv, som varnar för köer, alltså saker och människor man fastnar vid.. Nej det blev kanske inte så filosofiskt som jag hade hoppats, när jag försökte väva in GPS i det där. Det jag skulle komma till var att årets julklapp är en GPS. Hur många har egentligen nytta av en GPS? Egentligen. Dagligen? Eller ens mer än ett par gånger om året? Kör mindre bil! Åk kollektivt! Köp en GPS! Ööh, någon mer än jag som ser hur motsägelsefullt det är!? Det kanske kan vara kul att sitta med en GPS i bussen också, jag tycker det är kul att leka med den när jag åker i Mattias bil. Men då är det inte så ofta. Jag tror att man skulle sluta använda den efter ett par dagar. Det skulle verkligen vara bra att ha ibland, typ när man ska åka på semester, hälsa på någon som man inte vet var den bor, eller kanske köra runt i Göteborg eller någon annan stad där det är svårt att hitta och en massa korsningar och svåra vägval hela tiden.

 

Jag tycker att GPS är en väldigt bra uppfinning och många har säkert nytta av den, men varför blir den årets julklapp? Det är ju inte direkt så att den bidrar till att folk kör mindre bil? Jaja, jag förstår mig inte på det här samhället ibland, men å andra sidan förstår jag sällan hur jag själv tänker heller. Nu är vi strax framme i Borås, i morgon åker jag vidare till Stockholm. Men jag tar bussen!

"Vit helg"

Skulle ha en vit helg hade jag tänkt ja.. Det blev ju som det blev, fest två dagar i rad som vanligt.. Mår inte lika dåligt över spegelbilden nu som i fredags natt, kan ju vara för att jag försöker ignorera tankarna. Men sen har två "oberoende" personer kommenterat hur smal jag är den här helgen. Två som inte vet om mina tankar om mig själv. Mådde faktiskt inte lika dåligt efter att ha ätit kvällsmat (två mörka mackor med ost och ett ägg) så sent som halv 10, kom hem från Borås då och var ju tvungen att äta något, för jag var hungrig. Kort och gott, för tillfället känns det bättre, men nu när jag tänker på det och tittar ner ser jag ju hur magen buktar ut alltför mycket.. Nej nu ska jag sluta tänka på det här och kanske gå och lägga mig. Ska jobba i morgon igen.. Sen har jag jobbat 7 dagar i rad och ska jobba på tisdag också..

Blää

Kommer hem och ser mig i spegeln. Kommer precis från Pluto, druckit alkohol med massa söt slödryck, fått Daniels kebabrester, som var typ en halv kebabtalrik.. Tidigare idag ätit pizza! Hur som helst, ser mig i spegeln. Ser brösten bukta ut.. Inte på ett snyggt, vältränat sätt.. Det är bröst av fett.. Längre ner, strax under hustaket på t-shirten, börjar magen växa fram, som en gravid-mage! Det börjar bli riktigt illa det här! Mina fettkuddar på ryggen känns som en blandning mellan mina nya kuddar från ikea och en vattensäng.. Visst jag har gått ner ett halvt kilo den senaste veckan och förra veckan var det riktigt nära 70kg igen.. Jag FÅR inte gå över den gränsen igen, vet inte varför men det är en magisk gräns. Där går gränsen till fetma för mig :S Jag vet inte vad jag skulle göra om jag gick upp dit igen.. Kanske ta tag i mina matvanor ordentligt igen! Jag bara slarvar, äter onyttigt, äter sent.. massa choklad.. men det är ju så gott! Innan jag stoppar i mig det tänker jag att det inte gör något, men efteråt, speciellt om jag ser mig i spegeln, ångrar jag mig verkligen! Hur kunde jag! Jag behöver verkligen inte ett gram mer sånt i/på min kropp!
Nä, nu ska jag lägga mig, fast.. nu kom jag på en grej till jag bara måste få ur mig.. Börjar bli lite stressad.. Nu är klockan 3 på natten, jag börjar jobba klockan 10, kan förhoppningsvis gå därifrån relativt tidigt (innan halv 2), för 2 ska jag vara i Torsbo och hämta min kusin, skjutsa in honom till stan, till min farbror. Sen direkt ner till solariet och jobba till 4. Klockan 5 ska vi ha julgodisbak hos Erika. Hade tänkt att det skulle bli en lugn alkoholfri kväll, men pratade med Törnqvist häromdan om att gå ut och då tyckte han att vi skulle gå till rfsl i Borås på lördag och tydligen hade jag sagt att jag skulle med, för nu hade han sagt det till alla andra, så klockan 7 ska jag vara på bussen från Ulricehamn. När och vad jag ska äta vet jag inte.. Kommer väl stoppa i mig en massa pepparkaksedeg och ta med mig en burk pepparkakor på vägen.. Gaah, nej, jag ska inte gå in i väggen! Andas! Nu är det här väldigt jobbigt att läsa, för jag har inte orkat göra några radbrytningar, men skit samma. Nu ska jag sova! Godnatt!