Aj!

Nu har jag för första gången vaxat mig! Det gjorde inte så ont som jag hade trott, men ändå ont. Men skönt att ha det gjort, känner man sig lite frächare :)
Nu ska jag ta mig något mellanmål, duscha, göra mig iordning, äta lunch med Elin och sen bär det av till Stockholm! :D

Stockholm i morgon!

Idag har jag varit på Max i Borås med Emelie. Vi satt där i ca 3,5 timme och grejade med våra datorer. Hon har nämligen fått sin MacBook Pro nu. Så jag visade henne lite smidiga grejer med mac och så. Sen var vi självklart en kort sväng inne i storknallen och kollade lite.

I morgon åker jag till Stockholm! Ska bli så underbart att komma hemifrån ett tag. Skulle vilja att mitt rum var minnessanerat när jag kom hem. Hur som helst kommer jag att rensa hjärnan lite där uppe. I morgon sover jag hos Emil och hans flickvän i Sundbyberg. På torsdag kanske jag träffar Tixy, i alla fall ska jag gå på stan och shoppa med Mattias, Emil och Charlotte. Har hittat en jacka på Carlings som jag måste ha, hittar jag ingen annan fin så får det bli den. Ganska dyr, men med tanke på att den jag först hade kollat på kostade 600kr mer så känns det som att den här blir perfekt. På kvällen kommer Veronika och Tom hem från Norrland, då sover jag hos henne. Sen är det fredag, då blir det festa av! Kanske hittar man någon på krogen att sova hos, annars har jag chattat med en jag kan få bo hos vid Odenplan. Lite lättare att ta sig dit än till Gnesta. På lördag blir det också fest hoppas jag. Båda dagarna kommer förhoppningsvis Mattias att vara där, så jag har någon att gå ut med som jag känner. Känns lite nervöst annars och risken är ju större att man inte har lika kul då. På söndag lär jag väl vara bakis. Vet inte riktigt vad jag ska göra då. Men på söndag kväll kommer Petra hem från Örebro, så på måndag får jag äntligen träffa henne igen också! Ser ut som att det kommer bli en toppenvecka. Mitt största problem just nu är hur jag ska packa. Eftersom jag kommer åka lite grann fram och tillbaka är det jobbigt att ha för mycket med sig. Datorn och kameran måste med, men sen tror jag inte jag tar med mig så mycket mer. Finns tvättmaskin och dessutom ska jag ju shoppa en del. Tror jag åker i tröja, så jag inte behöver ha två jackor med mig när jag åker hem. Sen kan ju ett litet paraply vara bra att ha med och självklart iPoden och boken jag läser. Det ska nog bli bra det här, ser verkligen fram emot det. Bussen går 5 i halv 3 i morgon, via falköping till Skövde och sen x2000 mot stockholm, kom över en biljett för 249kr och buss hem har jag redan bokat för 99kr, så kan nog unna mig internet ombord! Så hörs väl i morgon. Nu ska jag ta tag i mitt packningsproblem. Hmm, vilken tröja ska jag ha med mig? Den svarta med rutigt i luvan eller den rosa/svart-randiga?

Köra bil i mörker

Som paralyserad följer jag de röda prickarna framför mig.

De vita jag möter ger mig långsamt panik.

Hela tiden blinkar det i ögonvrån.

Händerna på ratten.

Foten på gasen.

Tankar for genom huvudet.

Man sa det krävdes koncentration för att köra bil.

Koncentrerad är det sista jag är.

Jag bara följer de röda prickarna framför mig.

Någonstans framåt.

Där väntar mitt öde.

Vad som helst kan hända.

Nu är det slut

Förhållandet mellan mig och Oscar är nu slut. Vet inte vad jag känner riktigt. Vi var båda överrens om att det var bäst och att vi nu kan vara vänner. Han tillbringade helgen här. Tror att det förstörde allt. Innan var jag helt säker på att det här var rätt, men helgen var riktigt jobbig.
Jag är väldigt egoistisk, jag vill kunna träffa någon annan, men vill inte att han ska träffa någon annan, för det skulle kännas för smärtsamt. Antar att det iofs är en ganska normal tanke vid såna här tillfällen..
Ett steg som väntar är vad jag ska göra av alla minnen. Mitt rum är fullt av minnen från honom, en torkad ros, två foton, och massa småsaker. Och starkast just nu är doften i sängen. Ska jag byta sängkläder idag eller passa på att känna hans doft ytterligare en sista gång? Nu sitter jag verkligen här och deppar ihop. Ljuspunkten på min himmel just nu är att jag ska till Stockholm snart! På tisdag troligen, så snart som möjligt vill jag iväg. Vill sova någon annanstans, där det inte finns en massa minnen.


Duktig våg

Idag var jag nästan deppigare än vanligt när jag vaknade. Tror det håller på att skita sig med pojkvännen, men tror ändå det blir bäst så... Jag kände mig fet och ville därmed inte väga mig, annars brukar jag göra det på torsdagar. En stund efter frukost blev jag sjukt sugen på kladdkaka. Hade inte alla ingredienser hemma, men vi hade iaf marränger och chokladsås, så det fick det bli. Jag tänkte att nu ska jag skita i det här och äta hur mycket onyttigt jag vill, kombinerat med min i övrigt hyfsat sunda kost. Men först ville jag "väga in" mig, före min nya diet. Se hur många kilon jag hade gått upp av den senaste veckans stillasittande. Då visar det sig att jag väger mer än ett halvkilo mindre än för en vecka sen!
I mitten av december förra året hade jag 21,9 i bmi, nu har jag 19,7! :D För runt tre år sen låg jag väl runt 26 (=övervikt). Hur som helst gjorde det här att hela dagen blev bra. Nu, trots att klockan snart är 8, ska jag sätta igång med min kladdkaka :) har jag gått upp till nästa vecka gör det mig faktiskt ingenting.

Sömnlös igen

Jag ligger här sömnlös och gråter.
Vet inte varför.
Varför somnar jag inte?
Varför gråter jag?
Varför drömmer jag alltid mardrömmar nu för tiden?
Vad är det som händer med mig?

Den senaste tiden har jag haft hemska humörsvängningar, så illa att jag själv blir rädd för det. Det går fort. Jag kan sitta och le av glädje, utan anledning, för att i nästa stund börja gråta, utan anledning. Eller så kan det gå som förra helgen, plötsligt blir jag så arg och irriterad, utan anledning, att jag hugger sönder en kniv på den frusna köttfärsen.

Jag ligger och funderar... Frågorna ovan snurrar runt, tillsammans med frågor som:
Älskar han mig lika mycket än? Och hur många nya sår döljer armvärmarna han vägrat ta av sig de senaste gångerna vi träffats? Varför lyckas jag inte göra honom lycklig? Hur länge till orkar jag? Vad händer sen?

Blogg vs. Dagbok

Jag har verkligen kommit in i det här med bloggandet nu känns det som. Inte för att jag vet om någon läser, men det gör mig inget. Även om det såklart vore kul.  Nu tänkte jag fundera lite över fördelar och nackdelar kring en blogg och jämföra med en dagbok. Likheterna är ju ganska många, det är ju i princip samma sak. Skillnaden är ju att vem som helst kan läsa bloggen. Och det är ju där problemet ligger. Det innebär ju att man inte kan skriva sina allra djupaste personligaste tankar, som man kan göra i en dagbok. Visst att man tar en risk genom att skriva ner tankarna över huvud taget, men att lägga ut det på internet är ju som att skrika ut det över hela världen. Exempel på saker som inte är så lämpligt att skriva i en blogg är ju vad man egentligen tycker om en ?kompis?, inte så kul om något elakt skulle komma fram, eller om att man är osäker på känslorna för sin pojkvän. Och nu känns det här inlägget helt åt helvete. Det låter ju som att jag inte tycker om mina kompisar utan egentligen bara snackar skit om dem. Men så är inte fallet och ni som läser det här, om ens någon gör det, fattar säkert vad jag menar.

Teorin om allts samband

Det händer ganska ofta tycker jag, saker som har ett samband, som sällan inträffar, men när det väl händer händer det mycket. Okej det där lät för komplicerat, får säga mitt exempel istället. Hade fått Silverstein-dvdn och kollade på "behind the scenes" till "smile in your sleep". Där berättade de om att inspirationen till den kom från spelet Cluedo, som jag inte tänkt på på länge, men tycker är väldigt kul. När jag sedan kommer till krogen, träffar Emelie och ser hennes bilder på kameran visar det sig att de har spelat Cluedo på förfesten. Någon mer än mig som tycker att det är skumt? På något sätt vaknade då Cluedo till liv för en stund. Jag känner mig helt flummig, så nu ska jag sluta breda ut mina tankar om det här och ta en av mammas nybakade bullar. Eller först måste jag gå och göra ett visst antal sit ups, men sen blir det bullar och lite annan onyttig kvällsmat. Det är faktiskt helg.

Sagan om antikropparna och alkoholen

Det var en gång några antikroppar som jobbade hårt för att hålla sin människa frisk. Människan hjälpte till bra genom att äta hyfsat näringsriktigt, tills han en dag fick för sig att dricka alkohol. Alkoholen gjorde så att de små antikropparna blev lite förvirrade och inte gjorde sitt jobb som de skulle. När människan vaknade dagen efter kände han att han hade ont i halsen. På grund av alkoholen kunde inte antiropparna hålla sin människa frisk.

 

Med denna lilla saga vill jag få fram budskapet att jag är förkyld. Efter att ha haft sjuklingar i framiljen i flera veckor utan att själv bli sjuk, klantar jag till det genom att dricka alkohol så att kroppen inte orkar hålla sig frisk längre. Men men, sånt är livet. Då kan jag lika gärna passa på att dricka ikväll med och träffa mina gamla klasskompisar Emelie och Malin som jag inte har träffat på jättelänge! Så får jag väl ligga nerbäddad och kolla på film hela nästa vecka. Eftersom jag ändå är arbetslös så gör det inget. I själva verket sitter jag faktiskt på bussen på väg till Göteborg nu och skriver. Får väl ladda upp det här när jag kommer fram eller något. Upptäckte när jag kom till busstationen att det var en 200-buss, så det är säkert jättelång väntetid i Borås. Isåfall åker jag till knalleland , köper en dricka på Max och sitter där och surfar. Älska deras gratis trådlösa internet.

På väg mot mina drömmar

Jag känner mig duktig.
Idag har jag krattat löv! Mest för att vara snäll eftersom mamma är sjuk och i vanliga fall jobbar heltid och pappa har eget företag och har en halvtidstjänst på ett annat ställe.. Men under tiden upptäckte jag att det var ganska mysigt och jag fick en lust att lära mig mer om trädgårdsarbete. Eftersom ingen av mina föräldrar är ett dugg trädgårdsintresserade, tänkte jag att jag kunde ta hand om trädgården, eftersom jag ändå är arbetslös.

En av mina största drömmar och mål här i livet är att bo på en herrgård. Ska man bo på en herrgård är det ganska bra att kunna en del om trädgårdsarbete. Visserligen kommer jag att ha råd med trädgårdsmästare (åtminstonne i drömmen), men kan ju vara bra att kunna rycka in emellanåt. Medan jag stod där i solen och blåsten och krattade kom jag fram till att jag ska ta vara på de tillfällen livet ger mig att utvecklas. Nu har jag tid och möjlighet, i form av trädgård, att lära mig att ta hand om en trädgård. När jag flyttar hemifrån kommer jag bo i en lägenhet, utan gröna ytor och sen ska jag plötsligt ta hand om en egen trädgård, utan att ha någon som helst erfarenhet. Dessutom kan ju sådana erfarenheter faktiskt ge jobb. Nej nu ska jag ta vara på det här. Jag ska ta hand om trädgården, jag ska laga mat, jag ska städa.

Haha, jag är inne i en manisk period igen. Om drygt en vecka hör ni mig klaga och gråta över hur hemskt livet är än en gång. Blogg vs. Dagbok-inlägget får vänta ytterligare några dagar tror jag. I helgen kommer jag troligtvis inte att skriva något. Fest både fredag och lördag! :D Fast har jag gått upp i vikt i morgon bitti lär ni få höra det.. Och då kanske inte min maniska period varar så länge, såvida jag inte lyckas hålla insikten vaken om att man faktiskt förbränner en hel del av att jobba i en trädgård, till skillnad från att sitta vid datorn.
Sov gott!

Fläsk..

Fläsket på mig dallrar när jag går ner för trappan och jag får panik.. Hur ska jag göra? Jag får strunta i att göra pannkakor idag och nöja mig med en sallad.. Sen ska jag gå till Jysk och träffa Ida, gå därifrån och upp till Elias skola och hämta honom, sen hem och hämta datorn och gå direkt ner till solariet och jobba till 8, alltså kan jag inte äta kvällsmat förrän typ halv 9!

Rubrik var det ja!?

Idag har jag gått runt och tänkt på saker jag vill få ur mig i bloggen hela dan, när jag nu väl skriver finns typ inget kvar, såklart.. Det sista var i alla fall att jag är en dålig pojkvän. Min pojkvän har dåligt självförtroende, jag brukar göra mitt bästa för att bygga upp det, men när han idag pratade om att han inte var bra på något fick jag totalt hjärnsläpp. Kan ju inte hålla med honom om något sånt! Sa att han är bra på att skriva dikter och att vara min pojkvän, då skrattade han bara och väntade medan jag tänkte. När jag inte kom på något mer kom han fram till att han hade rätt..


Idag har jag kokat fisk, poppade upp i min hjärna nu. För det måste jag såklart skriva om. Jag är inte den som brukar laga mat, men nu när mamma är sjuk och jag är arbetslös och går hemma så kan jag ju lika gärna försöka lära mig. Vi hade typ bara fisk hemma, alltså var det ett självklart val, dessutom är det nyttigt. Kokt fisk har jag hört är nyttigast, så då letade jag lite i kokboken och hittade till slut ett, efter att ha läst i ungefär tjugo minuter om hur man kokar en hel fisk, vilket jag kom på att jag inte skulle göra, hade ju filéer. Hur som helst ville jag gärna ha någon form av sås till, även om det inte är så nyggigt måste man ju kunna svälja ner maten. Såsen blev helt misslyckad! Klumpig med andra ord, precis som jag! Mamma sa att hon tyckte det var gott, så även om hon troligtvis ljög får jag väl se det som ett bra betyg, fast när jag tänker efter tyckte ju jag också att det var gott, så varför tror jag att jag misslyckades? Bara för att konsistensen inte är vad den ska vara behöver det ju inte vara dåligt. Nej nu kom jag fram till att jag trots allt var nöjd. Det sämsta med allt var att jag tog två portioner, fattar inte varför jag inte kan låta bli, när jag vet att jag blir mätt på en portion, bara jag väntar och känner efter. Men men, i gengäld promenerade jag mer än vanligt, har blivit lat det senaste, men snart är jag igång igen. Får inte ha gått upp den här veckan, då blir det strängare nästa vecka..


Sen skulle jag skriva om dagbok vs. blogg, men det får jag ta i morgon, nu är jag jättetrött och måste (försöka) sova.


Mitt meningslösa liv

Efter den här veckan tar mitt liv slut. Jag har min sista arbetsdag som personlig assistent på fredag, sista festerna planerade till helgen. Från och med nästa vecka är kalendern tom, med undantag från några få födelsedagar. Vad ska jag göra med mitt liv? Vad vill jag? Jag har ingen aning. Jag vill ha ett jobb, jag vill ha en egen bostad, ett eget liv. Men inte vilket liv som helst, det ska ha en mening. Vad lever jag för nu? Att hålla mig under 70 kilo, få min pojkvän att må så bra som möjligt och försöka hålla kontakten med mina vänner. Jag måste ha något vettigt att fylla mina dagar med. Ett jobb till exempel! Visst, jag jobbar en hel del hos pappa på solariet, men vad ger det mig, inte ett skit. Jag vill ha ett jobb där jag vet att jag har något att göra varje dag och framförallt som garanterar mig en summa på kontot i slutet av månaden.

 

Som det är nu flyter mina dagar på utan att jag hinner göra någonting känns det som. Jag har en massa saker jag skulle vilja göra, som jag tänkte att jag kulle hinna med när jag varken hade skola eller jobb, men blir det så? Nej! Varför? Jag vet inte. Jag hjälper kanske till lite hemma med disken eller så någon dag, jobbar ett par timmar på solariet, sen går jag hem, sätter mig vid datorn. Loggar så klart in på msn och där tar dagen slut. Hela tiden är det någon som skriver, inte för att jag inte vill prata med dem, men det tar upp hela min tid, jag hinner inte klämma in något vettigare än bilddagboken och qx mellan meddelandena. Nu sitter jag här, alldeles för sent en tisdagkväll och grubblar över hur meningslöst mitt liv är. Jag ska hur som helst starta upp min blogg igen. Blev inspirerad av Ida och kom fram till att det är ju faktiskt något man kan fylla sin tid med. Kanske inte så meningsfullt, men man kanske får fram ett och annat vettigt budskap mellan raderna någon gång. Nu ska jag återigen ge sängen en chans att föra mig till ett land långt långt borta, så får vi se vad det visar mig den här natten.


Godnatt