Listen to me

Alltså. Det är rea på dem. 4000krrabatt. Bör man slå till?
Snälla, säg ja! (A)

Angel-eyes/devil-face

Det är tydligen halloween idag!? Jag trodde det var nästa helg. Anyway, I don't really care.

Jag saknar mina snakebites!
Och saknar att orka fixa till mig lite. Ska klippa mig den tionde, hoppas det ändrar sig lite då, så kanske det kan bli lite mer egobilder på bloggen också!

Lördag, hallongrotta och vin

Hallongrotta och rödvin, oväntat bra kombination.
Ja, mitt jobb har sina fördelar. Det jag är mest trött på här är djuren. Värst är fågeln, och jag är inte ensam om att vilja ta livet av honom. Hans pip går inte att mäta med decibelmätare och skär så det gör ont i öronen. När jag var på läkarundersökning fick jag också veta att min hörsel blivit sämre på höga toner.
Grisen är ofta i vägen och hon låter mycket även hon. Glömmer man stänga foderkammaren är hon blixtsnabbt där och biter sönder fodersäckar. Nu för tiden är hon inte inne i huset, men innan drog med sig en massa lera in och rev ut soptunnan mer eller mindre varje dag.
Hunden är numera sjuk och ska ha droppar i ögonen flera gånger om dagen, vilket han inte tycker om. Han förstår inte längre att han ska kissa när han är ute, så man får torka kiss varje dag.
Hästarna. Ja, hästar är hästar. Tidigare ville jag aldrig slå en häst, nu är min attityd "kan inte hästjäveln sköta sig ska han fan ha stryk!".
Katterna tycker jag bäst om, de gör inte mycket väsen av sig, den ena kan inte klättra ner för stegar, så honom får man släppa ut ibland, annars klarar de sig ganska bra själva. Nu känner jag att katt är det enda djuret jag skulle kunna tänka mig att ha, eller kanske eventuellt hund, om jag någon gång i framtiden skulle få för mig att skaffa ett djur.

Friday, time flies

Idag firade jag och Oskar en månad! Det gjordes väldigt fint, eftersom han var sjuk och därmed hemma, genom att jag åkte dit på morgonen för att äta frukost! När jag kom stod han och stekte plättar med vinbär, mums!

Tyvärr var jag tvungen att åka till jobbet efter ett par timmar. Där sitter jag nu, med en kopp varm choklad med grädde, som råkat få formen av ett hjärta.
I morgon åker han till Danmark. Vi kommer inte ses på över en vecka :(

Thursday, the clock is spinning

Min definition på att ta det lugnt på lediga dagar, är kanske inte som alla andras. Idag har jag dock tagit det väldigt lugnt.
Blev väckt av Oskar, både före skolan och efter idrotten. Vid sistnämnda besöket fick jag ha sovit färdigt.

Tog morgonpromenad och åt frukost. Diskade, röjde lite i lägenheten och sorterade återvinning. Gick till mor & far för att träna lite, samtidigt som jag passade på att ladda ner de senaste avsnitten av serierna jag följer. Hem och laga mat, äta och duscha, för att sedan köra iväg och hämta upp Lina, som följde med mig till Gällstad och Lager 157!
Hittade tyvärr inget roligt på själva Lager, men hos Serholt Outlet hittade jag en adventsljusstake för levande ljus och två små koppar/skålar att lägga tepåsar/tesil i.
Hos Hemma hos Haglund hittade jag en klocka som jag letat efter, en sådan med lösa siffror och streck, i stort format. Den ska få pryda min stora vita vägg och bild kommer när den är uppsatt!


Åter hemma fyllde jag bagaget med återvinning och på väg till återvinningsstationen stannade jag till på Resia. Tänkte eventuellt tagit en veckas solsemester nästa vecka, men det var lite för dyrt och jag behöver spara pengar. Får stå ut en hel vinter i kalla Sverige.

Nu sitter jag i soffan, har sett ett avsnitt av 90210, ätit ostbågar. Dricker te och kollar bussar/tåg/båtar/hotell för att lyckas få till Danmarkstrippen nästa vecka, för att se Hawthorne Heights!

Wednesday, and the world is purple

Idag bar jag en slips med lite lila i och kalsonger med lila kant. Det var det mest lila jag hade. Trodde jag. Nu när jag sitter vid köksbordet ser jag min lila fjäderboa som jag fick i födelsedagspresent av Jessica och Leo! Men det hade kanske varit lite väl gay.
Om någon hade missat det så skulle man idag bära något lila, för att visa en självklarhet. Enligt event-texten på Facebook:
Onsdag 27 oktober vill jag uppmana alla - oavsett sexuell läggning, ursprung, kön och ålder - att bära något lila. Gör du det säger du "it gets better" till alla HBT-ungdomar (och vuxna) i Sverige som ännu inte har mod att vara öppna.

I förmiddags gick jag en promenad med Lina, passade på att gå in på Bosättningsmagasinet, för att se om de hade mina vinglas i "lösvikt". Köpte nämligen ett sexpack på rea för 199kr, skulle egentligen kostat 799kr. Så nu när ett gick sönder tänkte jag att jag kanske kunde få ett glas, för vad jag då betalade för sex stycken.
Några lösviktsglas i min modell fanns inte, däremot fanns erbjudandet otroligt nog kvar. Nu står jag alltså här med 11 vackra vinglas!

Sen känns det som att jag shoppade allmänt mycket idag, även om resten var beställt sedan tidigare.
  • Fick våra fina TakeAway-muggar från Sagaform, som vi någon gång ska smycka med våra namn.
  • Fick en pump med glidmedel, rea hos Kondomkungen!
  • Fick en omgång dammsugarpåsar från dammsugarpåsar.se.
Oskar kom hit efter skolan, vi åt och hann precis börja på efterrätten när vi insåg att klockan var alldeles för mycket. Han skulle nämligen följa med mig till RFSL Borås Ungdomscafé! Som tur var fanns chailatten i våra nya TakeAway-muggar, som vi naturligtvis genast passade på att utnyttja.

Ungdomscaféet var mysigt och där träffade vi bland andra Daniel, Sanna, Oskar, Essa och Alma! På vägen hem skulle jag lämna av honom, men fick följa med in och hjälpa till med lite plugg! Detta medförde att jag dessutom fick träffa hans föräldrar öga mot öga för första gången :o Det var läskigt, men gick väldigt bra. De var snälla och bets inte :)

Nu dricker jag blåbärste, känner mig kär, lycklig och trött. Godnatt!

I am very lyckligt lottad and jag älskar dig <3


Roses are red and violets are blue

Igår uppdagades att boende på ett äldreboende i Kumla behandlats illa och kränkts. Väldigt illa.
Intressant i detta är att boendet är kommunalt. Inför valet hörde vi mycket från de rödgröna om att privatisering minskar kvalitén. Snarare är det väl så att konkurrens ökar kvalitén? Är ett företag dåligt är det ingen som väljer att anlita det. Finns bara det statliga/kommunala alternativet kan de bete sig hur som helst, de riskerar inte att förlora kunder för det.

Lite på samma tema; apoteksprivatiseringen. Hade vi idag exempelvis haft professionell rådgivning över chat om Apoteket fortfarande varit statligt? Hade vi fått 20 kronor i rabattcheck för att vi bad om hjälp på ett annat apotek?

Tuesday, and tomorrow will be darker

Inatt får Tiger sova med täcke!
I morgon blir det att plocka fram kupévärmaren om kylan håller i sig.

Onions and water

Vad gör man när man inte har annat än lök i kylen?
Okej, det händer inte ofta, men i fredags fanns bara storpack med lök, så det blev en del över efter rotfruktsgratängen.
- Man googlar!
Hittade dethär receptet på löksoppa, enkelt, billigt och hyfsat gott.

ksoppa

Se fler recept från JLO Gustafsson på kokaihop.se.


Hade ingen oxbuljong, men köttbuljong funkade det med.

Monday, and we miss you

Dagen har mestadels ägnats åt städning (Y)

På eftermiddagen åkte jag dock med älskade Sanna, Daniel och Mattan till Borås. Det var minnesstund för Lars på RFSL, som lämnade jordelivet i fredags.
Det var fint och världen är en fin människa fattigare.

Sunday, wake up, give me a cigarette

Dagen har varit oerhört seg, vi vaknade hyfsat sent och efter en segande start på dagen gick vi till Ica för att köpa ingredienser till frukostpannkakor och cupcakes!
Efter frukost, cupcakes och en halv film höll vi på att somna i soffan. La oss i sängen och sov till typ fem, då vi fixade lite middag och sen skulle Oskar åka hem =/
Senare gick jag en sväng till mor och far, mestadels för att hjälpa pappa att installera antivirusprogram på den nyinköpta PCn. Lyckades tyvärr inte motivera min halvsnåle far till att lägga de extra pengarna en mac kostar den här gången.

Diskade, drack te och läste ut Ibland bara måste man, som jag lånat av Oskar. Så fin bok!

Nu tänkte jag testa den lilla kalenderikonen jag hittat bredvid Rubrikrutan. Så ifall nu söndagsinlägget hamnar före fredag och lördag så är det för att vitsen med kalendern inte riktigt funkat.

La märke till det här:

Kommer antagligen inte vara i Stockholm då, men ni som är, var med! Verkar kul!

Tonight we feel alive

Börjar återta mina funderingar på att skaffa en kamera. Nu när man kan få en EOS 500D för 5000 inkl. objektiv kanske man skulle unna sig det. Har varit väldigt fokuserad på Nikon, speciellt D90, men så många som rekommenderar Canon, så kanske får släppa det!?
Hade ju varit lite kul att ha mer än två bilder från dagen liksom, vilket det bara blivit eftersom det inte riktigt blir av att man fotar med iPhonekameran.
Hursomhelst var vi i Jönköping för att träffa Michael och Kalle! Väldigt trevligt med god thaibuffé och en runda på A6. Hoppade även in på MediaMarkt en sväng för att köpa present till Leo, som firade sin födelsedag på kvällen!

I en videokamera

Tyvärr orkade vi inte stanna så länge hos Leo, men hade det väldigt mysigt hemma sen med!


Kolla in min pojkväns blogg (om det nu mot förmodan är någon som följer mig men inte honom) för lite fler och bättre bilder!

Friday, and the kalendergrej worked!

Ja, kalenderknappen funkade, alltså ligger detta inlägg längre ner än de två jag skrivit tidigare ikväll :)
Fredagens huvudattraktion var såklart pyjamaspartyt @my place!
Trevligt folk i slappa kläder, mysig stämning helt enkelt :)

Så mycket mer fanns nog inte att skriva om fredagen ^^

Wanna C what's hidin' in my CK briefs

Ja, Swedish House Mafia är rätt bra.

Tur att man är hemma nu med tanke på vädret. Iskallt och snöblandat regn. Säkert glashalt. Jag har fortfarande sommardäck. Bör byta i morgon så att vi kan ta oss levande till och från Jönköping och Trädet på lördag.

Är riktigt trött nu, så det här får bli kortfattat.
Jag fick inte jobbet. Failade på ett av testen och även fast jag fick extremt bra resultat på de andra, kunde han inte godkänna mig.

Dock ringde kvinnan från rekryteringsfirman när jag var på väg hem och undrade om jag var intresserad av att bli konduktör istället! Är jag det?

If I walk down this hallway tonight

Dagens i-landsproblem: Jag har för mycket mat hemma som behöver ätas upp innan jag åker!

Har saknat Oskar i helgen.
Träffade honom en liten stund i fredags, sen åkte han till Uppsala.

Fredagkvällen var planerad till en vinkväll med Sanna, men Matilda, Linus och Oskar kom också hit lite senare :)
Lördagen spenderadest till stor del i Borås, för Eeva från förbundsstyrelsen kom ner och hälsade på oss i RFSL Ungdom Borås. Pratade lite om hur våra genomsnittliga medlemmar ser ut och om hur vi ska nå ut till fler.
På kvällen tänkte jag och Lina vina lite, men vi blev sugna på utgång, så vi hamnade på Coco Thai, Ulricehamns nya uteställe. Det var väl helt okej, men det är Ulricehamn.
Idag har jag varit jätteseg. Större delen av dagen har jag varit hos mamma och pappa. Hjälpt dem med lite datorgrejer och bara suttit och segat vid min dator ^^.

Åker till Stockholm igen efter jobbet på tisdag. Börjar klockan 9 i morgon bitti och har ännu inte packat. Men det orkar jag inte nu ändå, så jag går till sängs och drömmer om den väntande morgonpussen :)

Fashion put it all on me

Har aldrig tidigare haft någon "Dagens outfit" i min blogg, men idag kände jag att det var dags!Dagens outfit, Leggings och stickad tröja
Stickad tröja från Dolce & Gabbana, Lackleggings från Gina Tricot och Oskars boots från Scorett

This time it's got to be good

Sitter på Bus4You på väg hem från Stockholm. Blev ju en snabbvisit, men var mest där för att genomgå läkarundersökningen inför jobbet. Den gick smidigt och klarades av utan anmärkningar. Nu ser vi fram emot pyskologmötet om en vecka! Om exakt en vecka vet jag näst intill säkert om jag har jobbet eller inte. Då återstår bara mötet med chefen!

Har hittat en jättemysig lägenhet jag vill ha!
En etta med sovloft, vilket jag alltid drömt om ^^. Ska till banken och prata lån nu i veckan tänkte jag. Den har visning nästa tisdag, så det blir perfekt efter mötet :)

Det har hunnit bli oktober, nu fryser gräset och går av

I morse när jag gick från jobbet, var det frost i gräset.

Nu är jag i Stockholm. I morgon är det dags för läkarundersökning, borde inte vara några problem. Sedan bär det åter mot Jönköping och Ulricehamn igen ^^.

It should, it should be winter now But my mind's still june

Jag och min "hårdrockare" var i Göteborg igår! Först Chailatte med Evelina, som var hemma och hälsade på i Borås. Sedan åt vi frukost på Egg & Milk i Göteborg. Lite trångt, men mycket gott :)
Lite shopping följde och sedan spenderades stor del av dagen på Liseberg. Avslutningsvis avnjöt vi en god Mongolisk buffé på Bamboo.
Idag har vi mest haft det mysigt hemma, müslipannkakor till frukost och kinamat till lunch/middag ^^. I fredags blev vi förresten bjudna på hemlagad Thaimat! Mycket asiatiskt denna helg alltså.

För här i din blick, finns allt som jag någonsin saknat

Min pojkvän var med i tidningen idag!

Pratar just nu med Kim, som sitter och åker tunnelbana för att han inte har nåt bättre för sig typ. Eller han åker med sin kompis, som just börjat övningsköra! Och snart är det min tur, hoppas jag, fast tvärbanan då. Har nu klarat andra förtestet med mycket goda resultat :) Nu blir det läkarundersökning på tisdag och möte med psykolog tisdagen därefter. Mycket upp och ner Ulricehamn-Stockholm nu.

Vill att du somnar bredvid mig.

Skivan kom redan idag :D
Skivan!
När jag kom hem runt 8-tiden på kvällen undrade jag vart dagen tagit vägen. När jag tänkte igenom dagen insåg jag dock att jag promenerat drygt två timmar och en kvart. Tre och en halv timme gick åt till att åka till Borås, vara på RFSL Ungdom-möte och åka hem därifrån. Ca en timme var jag hos farmor på lunch. Tiden går fort!
I morgon blir det jobb, men bara i ett dygn den här gången :) Dags att lägga sig nu!

Och jag som alltid ville vara fri, vill fångas nu, av din sköra röst

Vann Luddes skiva med signatur!
Wiie! :D När jag nu inte fick gå på konserten i lördags, fick jag istället vinna en signerad skiva! En av tre, inte illa!

When it feels so good then it can't be wrong

Jag och Oskar, eller mestadels Oskar, gjorde chokladbollar åt oss i onsdags, massa gott! I torsdags stekte jag pannkakor och efter en tur till Borås - där vi träffade Elin på Mediamarkt och hälsade på Emelie en sväng - avslutade vi kvällen med chokoglee (mörk choklad och senaste avsnittet av Glee!) och mys.
Typ intressant att veta ^^.

Nu börjar klockan närma sig midnatt, vilket innebär att jag endast har 18 timmar kvar att jobba! Borde sova snart, eftersom vi ska upp sju, men ville blogga först.

Hmm, det var nåt jag tänkte skrivit igår, men det kommer jag inte ihåg nu. Tror dock att det handlade om att jag är jävligt trött på hästarna och de andra djuren här på gården, men men, sånt får man leva med. Hoppas hoppas att jag får spårvagnsjobbet, vore kul!

Ikväll sitter jag och ägnar mig åt ett stort i-landsproblem. Vilken dator ska jag välja?
  1. Hade siktat in mig på en iMac 27", den skulle jag kunna använda som TV också. MacBooken har jag ändå kvar och den funkar bra.
  2. Alternativ 2 är att köpa en ny MacBook och en TV. Skulle isåfall bli en 32", så inte så stor skillnad i storlek egentligen. Negativt är krånglet med att koppla in datorn och hur man ska få det snyggt.
  3. Alternativ 3 är Mac Mini+TV. Helt okej lösning, fast det blir inte en jättebra dator och så vet man inte om TVn funkar bra som datorskärm innan man packat upp den...
Fördelarna med iMacen är att jag får dubbelt så stor hårddisk, snabbare processor, en skärm jag vet är riktigt bra och trådlös mus & tangentbord på köpet...
Med tanke på att jag använder TV så lite som jag gör - så lite att jag har valt att inte ens ha någon TV - kanske iMacen vore värd sina åtminstone 17000, jämfört med att köpa en MacBook för 13' eller Mac mini för 12' och därmed ha 4-5000 att lägga på en TV... Hjälp!

Fast... Det där problemet är egentligen inte aktuellt än på ett tag ändå. Först och främst ska jag fixa fram en kontantinsats till en lägenhet m.m. ^^ Men kom gärna med tankar!