You've got me wrapped around your finger

I lördags var vi som sagt på bio, vi såg The Iron Lady. Väldigt fin film, så gripande skildring av en kvinnas liv, berättat genom minnesbilder. Till slut gick det inte att hålla tillbaka tårarna. Se den!

På samma gång är den en tillbakablick på Storbritaniens historia.
En sak slog mig. Jag känner mig fruktansvärt obildad när jag upptäcker att jag aldrig tidigare vetat att Storbritanien haft en kvinnlig premiärminister. Seriöst, vad lärde vi oss på historian egentligen?

Turn away 'cause I need you more

Mamma och pappa var här på besök i helgen! Vi hämtade nyklarna till nya lägenheten och tjuvkikade lite på den, gick på bio, bodde på hotell, tog en promenad i stan och åt massa god mat!

Tog nästan inga bilder under helgen, så det här blir vad ni får. Hursomhelst är det väldigt trevligt att för en gångs skull få träffa sina föräldrar under relativt avslappnade förhållanden.


Looking for the golden life

Blev så sugen på Semla när jag såg SvDs semmeltest att jag var tvungen att göra iordning en till mig själv. Att baka egna semlebullar kan vara något av det bästa jag gjort!

Sådär dan före dan måste jag tipsa om Semmelmannen! Han åker runt Stockholm och testar en semla varje dag i februari, åtminstone fram till i morgon. Riktigt ambitiösa tester och utlåtanden. Får se till att testa en och annan innan säsongen är över. Bävar inför den dagen.

Veckans drömhem, v. 7

Jag har en förkärlek för etagevåningar (vem har inte det) och ibland känner man att man kanske skulle bosätta sig i, varför inte, Karlskrona istället? Med högt i tak och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, samt allrum på andra våning, har vi här en mycket luftig fyra på hundra kvadratmeter i ett parhus.


Inredningen följer ju tack och lov inte med i köpet.Och materialvalen är ju inte jätteroliga överallt.

Men det här liksom!


Och badrummet är ju helt okej!
Och allt det här, på en ö i Söderhavet (Kattegatt eller whatever, vattnet söder om Sverige iallafall) utanför Karlskrona, till ett så lågt pris!

Utropspris: 750 000 SEK (Högsta bud just nu är 690 000)
Månadsavgift: 4 700 SEK
Mäklare, tillika bildkälla: Linn Foghagen,
Skandiamäklarna.

So long my friend

Igår såg jag Grave Encounters. Ensam hemma, medan det blev mörkt.
Den var faktiskt ganska bra för att vara amerikansk skräck. Kändes lite som en blandning mellan Blair Witch Project och Paranormal Activity.


Press update!

För jag har en ny design!


Veckans drömhem, v. 6

Mäklarfirman ESNY - Eklund Stockholm New York - är mycket omskrivna, och det av mer än en anledning. En är att de har några av de mest spektakulära objekt du kan hitta på fastighetsmarknaden, i huvudsak i Stockholm och New York.

Vad sägs om den här terrassen och utsikten till exempel?
Den tillhör ett townhouse i TriBeCa på Manhattan. Sex våningar privat bostad, på sydvästra delen av Manhattan.

Från gatan syns fyra, men huset rymmer även källare med fitnessavdelning, spa och vinkällare, samt en övre våning, helt tillägnad "master bedroom" och tillhörande badrum, walk-in-closet osv., med egen takterrass.

Genomgående har huset mycket högt i tak, men framförallt i gatuplan, där vardagsrummets takhöjd uppnår spektakulära åtta meter.

Budgivning pågår, så vill du att nycklarna till detta hem ska hamna i din hand är det dags att kolla upp ditt lånelöfte! Utropspriset är 138 300 000 SEK.

Mäklare, tillika bildkälla: Jan Ulvenäs, ESNY.

Some of them want to abuse you

Jag har börjat se Ghost Whisperer, och alltså, jag gråter ju varje dag nu för tiden! Så himla sorgligt!

You're standing alone

Något annat vi taggar för är såklart:


Cougar Town :D
14 februari!

Show me the way

Cranberries släpper äntligen nytt! Den 27 februari kommer deras nya album, Roses, men redan nu finns första videon ute, låten heter Tomorrow och ni ser den här!

The man in the sky is a tyrant and a lonely psychopath

Nästan varje dag, när man bläddrar igenom sina modebloggar, ser man modeller med cigaretter i händerna. De har liksom blivit en del av det stilistiska i bilden. Nu har de uppenbarligen letat sig in på catwalken också!

Vad hände med The Non-smoking Generation? Det är inte konstigt att allt fler ungdomar röker, när vi matas med det nästan i samma skala som under cigaretternas storhetstid.


Veckans drömhem, v. 5

Jag tänkte försöka hålla lite geografisk spridning på mina drömhem, så den här veckan hamnar vi i Göteborg, på vackra Kungshöjd, strax ovanför Feskekôrka.

Utropspris: 2 450 000 SEK
Månadsavgift: 4 112 SEK
Mäklare, tillika bildkälla: Sofia Vansvik, Bjurfors.

Det är svårt att vara hjälte när ingen ser på

Idag bakade jag egna semlebullar för första gången i livet! De blev lite små för min smak, men väldigt goda!

Att sedan ha chailatte, tända ljus, en fin pojkvän och Vänner till, gjorde dem bara bättre!
Låtcitatet i rubriken, förresten, kommer från en låt av Vulkanen. Ett litet Helsingborgsband som jag träffade (åtminstone delar av) på Siesta i somras. Kolla upp dem på Facebook, Soundcloud eller Youtube!