Kokboksutmaningen - Choklad

Bloggen Fika med Eleonore utlyste i början av månaden en kokboksutmaning! Utmaningen går ut på att upptäcka kokböckerna man faktiskt har i hyllan, men så sällan använder. Varje månad under året kommer en ny utmaning, ett nytt tema. Temat för januari var Choklad, och vilken bok passade då bättre än den här?

Den fick jag av min pojkvän i julklapp (tror jag det var) för något år sedan, men har knappt öppnat den - skamligt! Den innehåller hur som helst en mängd recept under olika kategorier, med den gemensamma faktorn choklad. Ett recept jag nu fastnade för var på Chokladfudgebrownies. Brownies med ett lager av cream cheeseblandning i mitten, och ett lager fudgekräm ovanpå. Tyvärr hade jag ingen form som passade, utan det fick bli en större, vilket gjorde kakan lite tunnare än tänkt. Men oh så gott det blev ändå!

Brownies
200 g mager Cream Cheese eller mager Kesella
1/2 tsk vaniljextrakt
Drygt 2 1/2 dl socker
2 ägg
1 dl smör
3 msk kakaopulver
Knappt 2 dl extra fint vetemjöl
Knappt 1 dl pecannötter eller valnötter, hackade

Smörj en låg kakform, 20*20 cm och klä botten med bakplåtspapper.
Rör samman ost, vaniljextrakt och 4 msk socker. Ställ åt sidan.
Rör äggen och resten av sockret ljust och luftigt. Häll smör och kakao i en kastrull och värm försiktigt under omrörning tills smöret är smält och blandat med kakaon. Rör ner smöret i äggblandningen. Vänd ner mjölet och nötterna.
Häll hälften av smeten i kakformen och släta till ytan. Bred försiktigt på ostblandningen och täck med resten av smeten. Grädda i ugn värmd till 180 grader, 40-45 min. Låt kallna i formen.

Fudgeglasyr
4 msn smör
1 msk mjölk
1 1/2 dl florsocker
2 msk kakaopulver
Nötter till garnering (valfritt)

Smält smöret och mjölken. Rör ner florsocker och kakao. Använd en slickepott och bred fudgeglasyren över kakan. Garnera gärna med pecannötter eller valnötter. Låt glasyren stelna. Skär i bitar och servera.


Veckans drömhem, v. 4

Idag biter kylan i kinderna, så vi drömmer oss bort till varmare breddgrader, närmare bestämt Los Monteros Playa i Marbella!

Utropspris: 9 750 000 EUR
Mäklare, tillika bildkälla: Andreas Mezan, Stil Fastighetsmäkleri.

Tell me I'm fine

På lördag kommer en dag jag länge hoppats att den ska inträffa. Alesana kommer till Sverige och jag och Oskar ska se dem på Fryshuset i Stockholm!

På min födelsedag 2011 spelade dem i Malaysia, det var sista konserten för turnén, var rädd att jag aldrig skulle få chansen att se dem.

Får rysningar! Pepp!

Är det konstigt att folk har fördomar om KD?

God morgon! David Lega, komiker och föreslagen andre vice partiledare för Kristdemokraterna, får mig att vakna till med sin debattartikel om Kristdemokraterna. Han börjar med en anekdot om förvånade väljare, som efter webbenkäter tror att de är Kristdemokrater. Många av dessa säger att de inte vågar rösta på partiet ändå, eftersom det finns en allmän uppfattning om vad partiet egentligen står för. David Lega påstår att "det är inte våra idéer det är fel på, det är hur vi uppfattas". Han skriver också att "vi måste bredda intrycket av partiet så att vi förknippas med positiva egenskaper".

För drygt en vecka sedan beslutade riksdagen att reglerna om tvångssterilisering av transpersoner ska behållas tills vidare, medan ytterligare utredningar genomförs. Endast Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna hindrar riksdagen från beslutet att ta bort steriliseringskravet, men riksdagen viker sig för Kristdemokraternas krav på fortsatt utredning.

Love, som jag känner från mitt tidigare arbete med RFSL, berättar nedan om vad beslutet innebär för honom.

Har du inte gjort det än, signera uppropet mot tvångssterilisering här!

Frågan jag ställer mig när David Lega vill ordna upp sitt parti för att visa dess äkta värden, för att folk ska våga rösta på dem, är hur det ska fungera när deras värden fortfarande är så konservativa. Är det konstigt att man har fördomar om Kristdemokraterna? De bevisar ju gång på gång att det inte enbart handlar om fördomar - det är sanningsgrundad information. Kristdemokraterna har ingen förankring till verklighetens folk.

KD vill utreda tvångssterilisering mer
Många människor har fördomar om KD

Veckans drömhem, v. 3

Jag tänkte att jag skulle sätta igång med Veckans drömhem igen! Om någon är intresserad?
Såg lite bilder på en fin gata på Östermalm och började kolla runt på Hemnet, där jag fann det här kapet på Östermalmsgatan 75.
Till skillnad från sist jag laddade upp ett drömhem här är det här verkligen min smak. Planlösningen skulle verkligen passa ett par som mig och Oskar. Jag älskar vita trägolv, de djupa fönsternischerna och höga fönstren. Samtidigt som lägenheten i grunden har kvar sin sekelskiftesstil är den varsamt men modernt renoverad och framförallt kök och badrum är toppfräscha. Ge mig!

Utropspris: 3 250 000 SEK
Månadsavgift: 1 818 SEK
Mäklare, tillika bildkälla: Malou Ekman, Alexander White.

Gamla drömhem hittar du under kategorin Inredning!

The fear that I fight in my dreams

Fredagen den trettonde.


Jag är inte särskilt skrockfull av mig, men fredagen den trettonde januari igår började läskigt.
Oskar missade pendeln och jag stötte till min lysrörslampa när jag dammsög, så den föll i golvet och gick sönder.

Nästa gång fredagen den trettonde inträffar är redan i april, den dagen ska jag och Oskar flyga till Paris. Önska oss lycka till!

This is the new shit

Jag fick ett fint litet brev ifrån två mycket speciella människor. Ett tack, för att jag följer en viss blogg!
Så, följ bajsbloggen, där blir man uppskattad som läsare!

I just wanna change

Hur glad blir man inte när kängorna man har visas upp på en blogg med över 42500 följare!
Rubriklåt: Marina and the Diamonds - Oh no!

Deep in the hundred acre wood

Jag och Oskar såg den senaste filmen om Nalle Puh, och åh så underbar den var! Älskar att den är tecknad, som de gamla filmerna. Såg den engelska varianten, för Nasse är ju helt enkelt inte Nasse utan Jörgen Lantz som röst =/

No more champagne

Nyårsdag i Ulricehamn, Torgstallet är ett självklart besök! Lyxfrukost och årets första semla med Lina och Michaa!

Och slutligen ett besök på Apoteket ^^