Regnet slår mot rutorna nu

För någon vecka sedan läste jag den här krönikan på Aftonbladet.se. Krönikören har i Almedalen iakttagit hur några pojkar blir uppläxade av en polis. Pojkarna är av utländsk härkomst och har varit otrevliga. Mot vem och på vilket sätt framgår inte. I texten fokuseras endast på polisens agerande, utan något som helst intresse för vad pojkarna just hittat på.
 
"I Sverige får du vara hur du vill, så länge du är etablerad, rik och framgångsrik. De andra, de som inte är något, måste anpassa sig. Bli lite mer som alla andra. Lite mer svenska."
 
Nej! Det enda som krävs är att du kan sköta dig. Författaren tror inte att Zlatan skulle fått samma utskällning, eftersom han är framgångsrik och tacksamt emottagen som svensk. Jag skulle vilja gå tillbaka ett steg - jag tror inte att Zlatan skulle ha gjort samma sak! Alltså skulle han inte fått samma behandling. Pojkarna hade inte behövt bli uppläxade av polisen om de inte gjort något dumt. Jag tror knappast att hen stod där och skällde ut dem enbart för att de, i hens ögon, var invandrare.
 
Det enda jag tycker att polisen gjort fel i det här fallet, var att specificera platsen: "Ni får inte vara kaxiga i Almedalen".
Ni ska inte vara kaxiga någonstans! Lär er att föra er som folk. Var mot andra som ni själva vill bli behandlade.
 
Ni får tycka att de bara är barn och att man får ha överseende med det, men jag tycker ändå inte att det är okej. Jag har aldrig behövt hävda mig genom kaxighet och jag tror att man kommer längre i livet genom att vara trevlig, utan att för den skull vara mesig. Behandla andra med respekt. Sätt er in i era medmänniskors situationer och tänk efter innan ni agerar, så blir vårt land trevligare att leva i för oss alla.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback