My_space

Nu bor någon annan i min lägenhet. Det som var min lägenhet. Det känns konstigt.

Fyra

Igår firade jag och Oskar fyra månader. Något vi inte kunde fira tillsammans :(
Får bli firande av det nästa helg, när jag åker till Ulricehamn!

Blev förresten retad för att vi firar månader. Vad tycker ni? Ska man fira varje månad? Det behöver ju inte vara något större firande, men iallafall ett "grattis till oss" och lite extra mysigt mys?

Jaston Biböl?

Fredag kväll kom älskade Sanna till Stockholm och vi tog direkt bilen till Knivsta. Var hos Katja och åt god mat tillsammans med henne, Michaa och Jennie. Det blev en lugn men trevlig kväll.

På lördagen följde jag med Sanna till RFSL, där hon skulle på intervju. Sen gick vi en sväng på stan och fikade med Amanda. På bordet vi satte oss vid låg en fin teckning xD
Senare åkte vi till Suss, förade och åkte in till stan för att gå ut. Hamnade först på Högkvarteret, där de hade 80-tals TV-spelsmusikkväll! Underbar musik att dansa till!
Sanna blev trött och åkte hem, men jag och Suss fortsatte till Sjätte Tunnan, ett medeltidsställe i Gamla Stan.

Det blev som väntat en mycket trevlig helg :)

2011?

Och jag är född ettusenniohundraåttioåtta?
Nej jag hör till dem som "envisas" med att säga tjugohundra. Det är så man säger ett årtal och alltid har gjort.
Hur säger ni?

This weekend's gonna be a good weekend

Veckans första praktikdag avklarad, denna gång på Brommabanorna (=Tvärbanan och Nockebybanan). Fick gå upp kvart i fem, men det är ju ganska värt när man får sluta halv tre :) Känner att jag kommer trivas med att jobba där. I morgon ska jag prova på Lidingöbanan också.
På kvällen kommer Sanna <3 och vi ska åka till Michaa <3 i Uppsala!

På lördag ska jag och Sanna till Suss i Handen, äta lasagne och dricka nåt gott. Med andra ord, vänta er inga inlägg under helgen, men ha en hemskt trevlig helg ni också!


Blev just väldigt sugen på Sweet Sparkling, så bjuder på en liten bubbelbild från i fredags.

...cuddle up in his comfy couch...

Idag har varit ännu en rätt så trevlig dag. På jobbet fick vi prova att köra tvärbanevagnar! Sen var det ganska mycket repetition av vad vi gått igenom tidigare, vilket jag har stenkoll på.
Kvällen spenderades i soffan med god mat, vin och Cougar Town.

Har jag förresten nämnt att jag är glad att jag inte fick jobbet som förare direkt? Det är så sjukt mycket regler och säkerhetsföreskrifter man ska lära sig. Börjar man som konduktör har man iallafall en ordentlig grund att stå på.

Bjuder på en bild från lördagens spelkväll med Suss!

You would try anything

Har varit på oväntat bra humör idag. Jag trivs oerhört bra med mina kollegor på utbildningen. Fick sluta tidigt eftersom jag hade näst bäst resultat på förprovet igår och hann därmed duscha innan jag gav mig ut på stan för ett par timmars shopping. Oväntat lite folk ute med tanke på lönedag, men det var ju skönt ^^. Dock hittade jag inget av intresse, vilket plånboken trots allt tackar för :)

Cos you and me are both one and the same

På onsdag skulle Oskar kommit hit. Gått på öppet hus på några skolor. Men för en stund sen bestämde hans föräldrar att han inte fick det. Det suger ju lite. Tack och lov kommer han upp till helgen iaf.

Haglande guldbaggar

Tänkte att jag även kunde välja ut mina favoritkandidater nu när jag sitter och tittar på Guldbaggegalan, men insåg att jag inte sett tillräckligt många av de nominerade filmerna. "I rymden finns inga känslor" och "Himlen är oskyldigt blå" skulle vinna sina kategorier, "The social network" skulle vinna baggen för bästa utländska film och de andra skulle väl jag få ta hand om själv.

Dock är det lite kul att min vän Jonas är där, på plats. Tack vare kontakten han fått med Colin Nutley genom sitt jobb på bion i Ulricehamn :)

P3 Guld

De jag tyckte skulle vinna igår var:

Årets artist
Robyn

Årets grupp
Johnossi

Årets nykomling
Tove Styrke

Årets låt
Daniel Adams-Ray – Gubben i lådan

Guldmicken (tilldelas årets bästa liveakt)
Robyn

Årets dans
Swedish House Mafia – Samlad produktion

Årets hiphop/soul
Kände inte igen någon.

Årets pop
Robyn. Den enda jag kände till.

Årets rock/metal
Kände inte igen någon.

Så det blev ju hyfsat bra :)

Vecka tre var det visst bara!

Veckan har gått bra. Har gjort mina första praktikdagar, men nu känner jag att jag kan det här. Men det är säkert vettigt med tio praktikdagar. Nu har jag bara varit på Saltsjöbanan, så får vi se var jag hamnar nästa vecka.
Igår var jag på fest i Hjulsta. Det blev lite mycket alkohol och jag kommer inte ihåg hur jag kom hem, men jag överlevde.

Nu sitter jag på tåget från Segersäng, där jag tittat på stuga! Den var jättemysig och jag skulle säkert kunna trivas där, men det var lite långt att åka. Dessutom ville han hyra ut den så snart som möjligt och eftersom jag bor gratis i stan till slutet av mars vill jag inte betala hyra för något jag inte använder. Han skulle ringa runt till några andra sökande, men hittar han ingen ringer han igen.
Är på väg till Handen, där Suss bor. Ska titta på P3 Guldgalan!
Nu tänkte jag skrivit om vilka jag hoppades på, men batteriet är snart slut så det hinns inte med >.< Får väl skriva det efteråt ^^

Kärleksbrev!

Eller brev iallafall. Och eftersom det var från min käraste så får det räknas som ett kärleksbrev :)
Det hade kommit med posten idag och jag blev så glad när jag läste det! Så talande, så gulligt och ja.. En lagom portion lycka, som han uttryckte det.

Den första delen av mig saknar sin andra halva <3

Vecka... 4?

Jag känner att jag borde skriva, men vet inte riktigt vad jag ska skriva.
Det som händer nu på vardagarna är liksom jobb.

I morgon börjar vår praktik. Två dagar i veckan under resten av utbildningen ska vi vara ute och åka. Den här veckan ska jag vara på Saltsjöbanan.

På fredag efter jobbet ska jag åka och kolla på en stuga jag kanske ska hyra, vi får se hur det blir!

Mors lilla Olle i skogen gick...

Idag har vi uppdaterat våra blåbär, med en programvara vid namn Blåbärsskogen ^^
Detta är ett blåbär. För er som inte vet; en liten manick vi kollar giltigheten på SL Accesskorten med :)

En vecka

utan dig. Det gnager.

Stockholm-Uppsala

I fredags var jag på Paradise med Hannes och fick intressanta sms från Emil ^^
Lördag dag kom Jakob och hans pojkvän Alex till Stockholm och gick en shoppingrunda på några timmar med mig :)
Jag köpte äntligen en ny mössa!
Första helgen i Stockholm spenderar jag till hälften i Uppsala. Fina Michaa bor ju nämligen här och vi skulle gå ut! Två flator, en heterotjej och jag, på heteroklubb. Men det var oväntat roligt och vi dansade typ hela tiden :)

Åååka pendeltåg

Eller nej, det gör jag inte så mycket, men väl tunnelbana och spårvagn.

Utsikt från tvärbanan
Bilen har varit parkerad en bit bort och jag har inte ens tittat till den på snart fyra dygn. Är det någon som vill ha den, kanske jag kan tänka mig att sälja, bara att höra av sig!

Utbildningen flyter på bra. Träffat nytt trevligt folk och lär mig mycket. Det är otroligt hur mycket man ska kunna för att vara konduktör, långt ifrån att bara kolla biljetter!
I morgon har vi prov, ett prov som leder till spårbehörighet, vilket innebär att vi har rätt att vistas på spåret vid behov.
Strikta regler i arbetet som konduktör!

I måndags provade vi uniform, längtar tills vi får den!
Piké, skjorta, windstopertröja, skaljacka, mössa, slips, skinnhandskar och byxor. Tror jag fick med allt!


I listen to our favorite song, playing on the radio

En av de sista bilderna på lägenheten innan den rensades.
Några dagar senare var den tom och städad.
Nu har jag inte haft tid att blogga på några dagar, eller riktigt ordentligt på flera veckor. När man har chansen att spendera sista tiden i Ulricehamn med sin älskling dygnet runt vill man inte sitta vid datorn för mycket. Inte när man inte kommer träffas på 2,5 vecka.

Jag har flyttat. Bytt stad, bytt jobb. Nu är det nästan fem introduktionsveckor och det är mycket nytt varje dag. Schemalagt 8-17, ute i skärgården den här veckan. Jag går upp kvart i sex och kommer hem ungefär kvart i sex. Inte direkt något jag är van vid.

Lägenheten jag för tillfället bor i ska renoveras, vilket jag ska hjälpa till med, men jag ska försöka blogga lite i veckan.

Gloomy Sunday

Regn på snötäckta småstadsgator.
Tystnad.
Din kalla hand i min.
Tystnad.
Snörvel.
Tystnad.
Tårar på din kind.
Tystnad.
Jag älskar dig.

Möbler, ut!

Idag flyttade jag och Oskar alla mina möbler till förrådet där de ska bo tills jag hittat egen lägenhet i Stockholm.

Nu är lägenheten ganska tom.
Fram tills lördag, då jag flyttar, bor jag hos Oskar. I morgon ska vi till lägenheten och packa ner allt det sista i lådor. Det känns konstigt.

2011, välkommen!

Ut med det gamla och in med det nya.

Men jag vill inte bli av med så mycket gammalt och få in så mycket nytt. Men det är klart, en ganska stor förändring kommer ju ske de närmaste veckorna, men inget som inte är planerat.
På lördag flyttar jag till Stockholm och på måndag börjar utbildningen till mitt nya jobb.
Nyårsafton firades i mitt blivande tillfälliga hem och får väl ses som väldigt lyckat.

Startade kvällen med en trerätters middag.
Gratinerad hummer
Oxfilé Provençale
Glace au four

Moët Champagne till fördrink och en himla massa olika sorters bubbel hela kvällen. Det var inte fel!
Jag & Veronika (foto, båda bilderna: Oskar)

Bästa med kvällen var att Veronika och Tom kom, att nyåret firades in med min älskade pojkvän (som naturligtvis delade nyårskyssen med mig) och att Michaa kom förbi en sväng på natten <3